top of page
Sök

Tips från Duva #1

Uppdaterat: 7 sep. 2020

TIPS FRÅN DUVA 💡| Jag har varit med ett tag i den här branschen och har en hel del knep som jag tänkte dela med mig av. Vi kan börja lite lätt med ämnet: LOKALEN:


🐦 I vissa fall vill man få gästerna att känna sig små. Tex vid Polar Music Prize eller Nobelfesten. Då ska du välja en stor lokal som säger till gästen: ”Du är speciell som får komma hit till mitt kungadöme”. Gör lokalen högre genom långa tyger på väggarna som riktar energin och ögonen uppåt.


🐦 Ibland vill man få gästerna att känna sig som stora fiskar i en liten damm. Tex vid Företagarnas Awardparty - lokala företag som gjort bra saker för en ort. Då kan man i marknadsföring skapa känslan av att detta faktiskt är en klubb för inbördes beundran just denna kväll och alla som kommer är lika viktiga i det gemensamma målet - att få orten att växa och vinna ny mark. Då spelar inte lokalen kanske så stor roll, så länge man efterliknar de attribut som tillämpas vid större galor. Röd matta där ALLA får gå, VIP-stolpar, marschaller och vita dukar. Få gästerna att känna sig viktiga redan i entrén och uppmuntra till mingel genom att sätta ut lite för få ståbord i förhållande till antal gäster. En fotograf på plats höjer känslan avsevärt av att ”Vi var där!”.


🐦 30-40-50-60-70-80-90-årsfesten. Välj alltid en för liten lokal. Det låter ju skitdumt men jag ska förklara:


1. Endast 80% av dina gäster kommer att komma. Åratal av forskning visar på det.


2 . Du vill att gästerna ska sitta trångt av flera anledningar.

✅ De ska höra vad de andra säger när det blir stimmigt.

✅ De ska ha lättare att tävla i lag om så krävs.

✅ De blir tvungna att säga ”ursäkta mig” när de ska gå ut och kissa och således skapa nya kontakter.

✅ De kan enkelt vända sin stol och umgås med någon vid ett annat bord.

✅ Energi smittar ungefär som Corona - Ju närmre du är, desto mer energi får du av de som ger.


3. Musiker/trubadurer som jag gillar när folket sitter nära. Det ger en känsla av att vi är en del av festen och det blir mer naturligt att bryta scenillusionen emellanåt och bli personlig och på så vis skapa ett förtroende.


Detta är bara toppen på isberget såklart. Men såhär brukar jag tänka när jag spelar eller arrangerar. Tankar på detta? #event #jonnyduva #trubadur #trubadurtipset52 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1件のコメント


idaskold
2022年2月03日

Vi vill sitta så långt ifrån publiken som möjligt och helst upphöjda på en hög scen så att vi slipper att folk dansar in i våra grejer eller tvunget ska envisas med att önska låtar.

いいね!
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page